Campus

Apps – Lekker sociaal

We zijn allemaal dier- en milieuvriendelijk en vergeten nooit een verjaardag. Eh, dankzij deze apps dan.
Weer de verjaardag van je huisgenoot vergeten. Een zelfgeknutselde bon voor een avondje kroeg kan echt niet meer, wat nu? De oplossing is nog nooit zo simpel geweest: geef een Wrapp! Ho wacht, niet meteen je winkeltocht cancelen; de app gaat binnenkort pas live.

Wel kun je hem al downloaden. Het principe: hij koppelt zich aan Facebook, en geeft je een overzicht van vrienden die binnenkort jarig zijn. Vervolgens kies je een cadeau uit één van de aangesloten winkels (in Amerika zijn dat onder vele andere Sephora, H&M en Gap), drukt op ‘wrapp’ en het enige wat de jarige hoeft te doen is hem downloaden om te innen. Een kind kan de was doen! Tikkeltje onpersoonlijk, maar laten we vooral niet hypocriet doen. Je geeft misschien geen met moeite gekocht, mooi ingepakt cadeautje, maar hoe lang is het geleden dat je je vriend belde in plaats van whats’app’te? Tijden veranderen, hoe we in het leven staan ook.


Gelukkig maar, want als het om het milieu gaat zijn we er juist een stuk socialer op geworden. Daar springt de app Superwijzer, gelanceerd door Varkens in Nood, handig op in. Door een product in de supermarkt simpelweg met je telefoon te scannen, zie je meteen hoe verantwoord je vlees, eieren, zuivel en kaas tot stand zijn gekomen. De producten worden beoordeeld op dierwelzijn, volksgezondheid, klimaatverandering en natuur en milieu. Hoe dik of versuikerd je er zelf van raakt staat er dan nét weer niet bij, want ja, dáár heeft dat varken geen last van.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.