Apps - Lekker sociaal

We zijn allemaal dier- en milieuvriendelijk en vergeten nooit een verjaardag. Eh, dankzij deze apps dan.
Weer de verjaardag van je huisgenoot vergeten. Een zelfgeknutselde bon voor een avondje kroeg kan echt niet meer, wat nu? De oplossing is nog nooit zo simpel geweest: geef een Wrapp! Ho wacht, niet meteen je winkeltocht cancelen; de app gaat binnenkort pas live.

Wel kun je hem al downloaden. Het principe: hij koppelt zich aan Facebook, en geeft je een overzicht van vrienden die binnenkort jarig zijn. Vervolgens kies je een cadeau uit één van de aangesloten winkels (in Amerika zijn dat onder vele andere Sephora, H&M en Gap), drukt op ‘wrapp’ en het enige wat de jarige hoeft te doen is hem downloaden om te innen. Een kind kan de was doen! Tikkeltje onpersoonlijk, maar laten we vooral niet hypocriet doen. Je geeft misschien geen met moeite gekocht, mooi ingepakt cadeautje, maar hoe lang is het geleden dat je je vriend belde in plaats van whats’app’te? Tijden veranderen, hoe we in het leven staan ook.

Gelukkig maar, want als het om het milieu gaat zijn we er juist een stuk socialer op geworden. Daar springt de app Superwijzer, gelanceerd door Varkens in Nood, handig op in. Door een product in de supermarkt simpelweg met je telefoon te scannen, zie je meteen hoe verantwoord je vlees, eieren, zuivel en kaas tot stand zijn gekomen. De producten worden beoordeeld op dierwelzijn, volksgezondheid, klimaatverandering en natuur en milieu. Hoe dik of versuikerd je er zelf van raakt staat er dan nét weer niet bij, want ja, dáár heeft dat varken geen last van.

Delta can help you

Housing, language, making Dutch friends, getting to know your way around Delft, loneliness. Studying at TU Delft is so much more than just attending classes and spending hours on end in the library. Delta helps to address problems that international students sometimes deal with and help solve them. Find out how.

Humans of TU Delft

TU Delft is a community of people with very different backgrounds and all kinds of activities. Delta helps you to get to know your colleagues and fellow students. Meet Vanessa van Aalst, one of seven foremen and forewomen in TU Delft facility management (FMVG).

Shell will be on campus today talking about the energy transition

President-Director Marjan van Loon of Shell Netherlands will visit TU Delft today to discuss opportunities in sustainable energy. Earlier this year, three students questioned her on Shell’s course towards sustainability. Read here what she had to say.

The pros and cons of a project abroad

Doing a project abroad has its pros and cons, or so our Delta Lab students discover in Chile. Read about it in their blog.

Surviving public transport

Too scared to get on your bike? Here’s our quick guide to getting around town by train, tram or taxi.