African Architecture, tu delft, delta

Laura and Ellen, two graduates from the Faculty of Architecture at the TU Delft, went to Africa for three months to design and build a community center in Kenya.

Okana is a small village in Western Kenya, where SRI (Sustainable Rural Initiatives) operates. It's a local NGO, which is working to improve the quality of life of local inhabitants.

Working together with SRI meant for the two graduates that they could really build this project together with the local community, and local people. They worked together with local contractors, and used bamboo as a sustainable building material.

The community in Okana is very rural, which means simple things like internet and reading materials are not available for the local children and people. This is the reason that SRI wants to invest in these things, because they will determine the future of local children. The community center, which houses a library, ICT rooms and tailoring workshops is a perfect addition to this goal. The local community can this way educate themselves, and meet with other people.

For the future, Laura and Ellen hope the local people will be inspired by this community center, and adapt and build it at other places.
All in all, a way to use architecture to better the lives of people in poor countries.

Waar doen we het voor?

Columnist Kim Lan Jong Baw vraagt zich soms af waarom ze doet wat ze doet. Ze krijgt nieuwe energie van idealistische, passievolle en ambitieuze ingenieurs. Haar tip: doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count.

How to educate entrepreneurs

Researcher and Delta Lab blogger Frido Smulders wonders how a university can really teach student entrepreneurs to think out of the proverbial box.

Popronde Delft

Vanavond is het rondreizende muziekfestival Popronde in Delft. Met veel bandjes in cafés, restaurants, een platenzaak én een rondvaartboot.

Watching DNA proteins in action

How does a cell coil two metres of DNA into compact chromosomes? PhD student Jorine Eeftens revealed a part of the mystery.

Wat merken studenten van 206 miljoen extra?

Volgend jaar krijgen universiteiten en hogescholen voor het eerst extra geld dankzij het afschaffen van de basisbeurs. Het gaat om 206 miljoen euro, blijkt uit de nieuwe Rijksbegroting. Wat zien studenten daarvan terug?