Het aantal coronabesmettingen onder Delftse studenten neemt toe. GGD Haaglanden meldt ‘enkele clusters’ en op de faculteit L&R testten meerdere bachelorstudenten positief.
De besmettingen hebben op dit moment geen gevolgen voor het fysieke onderwijs op de campus. (Foto: Marjolein van der Veldt)

Het aantal coronabesmettingen onder Delftse studenten neemt toe. GGD Haaglanden meldt ‘enkele clusters’ en op de faculteit L&R testten meerdere bachelorstudenten positief.

Read in English

Wie het coronadashboard van het RIVM opent, ziet dat de gemeente Delft inmiddels donkeroranje gekleurd is: 139 op de 100 duizend inwoners testten tussen 26 augustus en 8 september positief op het coronavirus. Dat is een flinke stijging ten opzichte van de week daarvoor.

Toename onder studenten
Hoewel er niet direct een verklaring voorhanden is, ziet GGD Haaglanden een toename van coronabesmettingen onder Delftse studenten, laat communicatieadviseur Marjolein Walsmit weten. Er is sprake van ‘enkele clusters’ binnen studentenhuizen. De trek van eerstejaars richting de campus voor de ontvangstweek (OWee) en on-campus kennismakingsactiviteiten hebben volgens Walsmit geen invloed gehad.

Luchtvaart & Ruimtevaarttechniek merkt hoe dan ook de gevolgen. De faculteit liet eerder deze week in een ‘corona alert’ weten dat een aantal bachelorstudenten positief is getest. Om hoeveel mensen het gaat is niet duidelijk. De TU zegt geen medische gegevens te kunnen opvragen of verstrekken, doordat ze gebonden is aan de algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Actieplan
Wel meldt een voorlichter dat de GGD contact heeft opgenomen met de universiteit, na constatering van clusters besmette studenten. “Er is momenteel intensief contact tussen GGD, gemeente, universiteit en een afvaardiging van de Delftse studentengemeenschap.” Dat moet leiden tot een actieplan om de verdere verspreiding van het coronavirus in Delft tegen te gaan.

De besmettingen hebben op dit moment geen gevolgen voor het fysieke onderwijs op de campus. De universiteit zegt maatregelen te zullen treffen als de GGD daarvoor noodzaak ziet.

  • De GGD vraagt studenten met corona om zelf hun contacten op de universiteit te informeren. De afdeling Integrale Veiligheid biedt daarbij hulp via iv@tudelft.nl of 015-2782777).