Campus

35 acts in de Popronde

Donderdagavond spelen 35 bands op allerlei podia in de Delftse binnenstad. Van pop tot rock, van punk tot soul: de keuze is reuze in de Popronde.

Bourbon Avenue treedt om 22:00 op in Hampshire, Koepoortplaats 3. (Foto: Popronde 2018)

  • Wat: Popronde Delft
  • Waar: Binnenstad
  • Wanneer: Donderdag 20 september vanaf 19.30 uur
  • Prijs: Gratis


De Popronde is het grootste reizende muziekfestival van Nederland. Leuk aan de Delftse editie: er is niet alleen muziek in café’s, maar ook op het water. Aan het begin van de avond zijn er namelijk akoestische acts op een rondvaartboot. Om half acht zal Moon Moon Moon hun indie-pop ten gehore brengen. Een uur later is het de beurt aan Thaïti, met hun alternatieve exotica-pop. De boot vertrekt vanaf Koornmarkt 113.


Wie opziet tegen het heen en weer gesjouw tussen de verschillende podia, kan gebruikmaken van een tuktuk van Delft City Shuttle. Zij rijden een vaste route door de stad. Het tonen van een programmaboekje is genoeg om een stukje mee te rijden.

Jana Mila treedt om 21.30 uur op in Tango, Nieuwstraat 2 Delft. (Foto: Popronde 2018)
Programma

Zomaar een greep uit het gevarieerde programma. Om acht uur is in De Klomp alternatieve rock ’n roll te horen van het duo Boskat. The Ten Bells speelt om negen uur in de Koornbeurs. Deze band timmert al een tijdje hard aan de weg en speelde met hun garage blues in 2017 al meer dan veertig shows, waaronder support acts voor Golden Earring. De Amsterdamse singer-songwriter Jana Mila zingt om half tien haar country/folk-nummers in de Tango.

Bourbon Avenue speelt om tien uur rock & soul muziek in Hampshire. Tegen het einde van de avond, om kwart over elf, is Logosamphia in Wolbodo te bewonderen met zijn avant-garde optreden. En voor wie de avond niet lang genoeg kan duren, is er vanaf half één een afterparty in Steck.


Grootse carrière

Het festival geeft de deelnemende acts de mogelijkheid ook buiten hun eigen regio speel- en toerervaring op te doen. Niet zelden vormt het festival het begin van een grootse carrière. Zo hebben bijvoorbeeld Racoon, Handsome Poets, Chef’Special en Kensington ook ooit in de line up van het festival gestaan.  


Kijk voor meer informatie en het hele programma op de site van Popronde.


Mirjam van der Ploeg / Stagiaire

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.