Ongelukkige start op de Universiade

Bauke Wiersma begon zaterdag het schaatstoernooi van de Universiade in het Italiaanse Trentino met een val. Zowel op de 500 als de 1.500 meter eindigde de sprinter in de onderste regionen.

In de eerste bocht van zijn eerste rit op de 500 meter kwam de Delftse civiele techniekstudent al in de kussens terecht. De tweede rit, waarin hij in 37.52 de zeventiende tijd neerzette, wist hij wel tot een goed einde te brengen. Bij elkaar opgeteld leverde hem dat de laatste plaats op in het uit 25 schaatsers bestaande eindklassement. Het goud ging naar de Japanner Tsubasa Hasegawa. “De eerste omloop helaas hard onderuit gegaan in de bocht”, blikte hij op zijn Facebookpagina terug, “In de tweede omloop nog alles gegeven, maar de explosiviteit was gematigd en het was toch een beetje voorzichtig.”

Ook op de zondag verreden 1.500 meter viel de prestatie van de TU-student, van wie overigens geen echt spectaculaire tijden werden verwacht, tegen. Met zijn eindtijd van 2.04.39 eindigde hij als derde Nederlander op de 34ste plaats. Winnaar Jan Marek Szymanski, uit Polen, deed er aanmerkelijk sneller over: 1.47.80. Dinsdag staat de 1.000 meter op het programma (12.00 uur), twee dagen later wordt de ploegenachtervolging afgewerkt (finales vanaf 16.30 uur). De wedstrijden zijn live te volgen op Eurosport 2. De Universiade is een soort Olympische Spelen voor studenten. Het evenement kent bijna drieduizend deelnemers (onder wie Olympisch schaatster Martina Sablikova uit Tsjechië) uit 53 landen.
 


09 december 2013

Nationale meisjestitel voor fysiek supertalent

Nationale meisjestitel voor fysiek supertalent De 17-jarige Lagaaister Laila Youssifou werd zaterdag Nederlands kampioen indoorroeien in de categorie meisjes tot en met 18 jaar. De titel ging gepaard met een nieuw Nederlands meisjesrecord van 6:55,1, bijna twee seconden onder het oude ...
30 augustus 2013

Wereldgoud voor Lagaaister Mirte Kraaijkamp

Wereldgoud voor Lagaaister Mirte Kraaijkamp Op het WK roeien in Zuid-Korea schreef Mirte Kraaijkamp vanochtend geschiedenis. Met de lichte vrouwen dubbelvier ging zij als eerste door de finish in de A-finale. Zij is de eerste dame van Laga die ooit een gouden WK-medaille won.

19 augustus 2013

Wielerspektakel op de Oude Delft

Wielerspektakel op de Oude Delft De Ronde van Delft wordt komende zondag midden in het centrum verreden. De organisatie hoopt de meerwaarde van het evenement voor de stad en haar bewoners te bewijzen.
09 juli 2013

Roeiers winnen prestigieuze regatta

Roeiers winnen prestigieuze regatta De heren acht van DSRV Laga zorgde zondag voor een grote verrassing met het winnen van de Temple Challenge Cup tijdens de Henley Royal Regatta. Maar eigenlijk was het uitschakelen van favoriet Oxford Brookes, twee dagen eerder, nog veel ...

03 juni 2013

Booming boulderen: sociaal, explosief en laagdrempelig

Booming boulderen: sociaal, explosief en laagdrempelig Boulderen is een snel populair geworden klimvariant. Een boulder is een korte klimroute op een relatief kleine rots, steen of kunstmatig gebouwde muur. Zaterdag vond het Nederlands studentenkampioenschap plaats in Delft.
27 mei 2013

Trainen en geld ophalen voor WK

Trainen en geld ophalen voor WK Van 10 tot 20 juli is Anne Koelewijn te vinden in Toronto, als lid van de Nederlandse selectie die zich heeft ingeschreven voor het WK lacrosse. Er moet alleen nog wat geld binnengehaald worden om reis en verblijf volledig te kunnen ...

  Meer