Opinion please

07 augustus 2014

One extremely large telescope

The top of a 3,000 metre high mountain in Chile was blasted away on June 19 2014 to make way for the world's largest optical and infrared telescope, the E-ELT.
16 juni 2014

Desgevraagd

Desgevraagd Via een strak gerepeteerde presentatie vanuit New York liet oud-TU student Boyan Slat (19) op dinsdag 3 juni weten dat zijn techniek om plastic uit de oceaan te vissen een haalbaar project is. De crowdfunding voor 2 miljoen dollar kon van ...

02 juni 2014

Desgevraagd

Desgevraagd Wubbo Ockels overleed op zondag 18 mei. De volgende dag was zijn naam trending topic op Twitter. Hoe herinnert men zich in Delft de oud-astronaut en bekendste hoogleraar?
28 april 2014

Desgevraagd

Desgevraagd Het wordt steeds drukker op de Nederlandse fietspaden en daardoor nemen botsingen tussen fietsers toe, meldt Nu.nl.

14 april 2014

Desgevraagd

Desgevraagd Een Australische atlete raakte zondag 6 april licht gewond aan haar hoofd tijdens een triatlon in West-Australië doordat een drone op haar neerstortte, aldus ABC News Australia.
31 maart 2014

Desgevraagd

Desgevraagd Bij ESA ging donderdag de vlag uit vanwege het Sentinel aardobservatieprogramma. Ramon Hanssen (CiTG) was als lid van de mission advisory group een van de grondleggers van de radarsatelliet.

17 maart 2014

Desgevraagd

Desgevraagd De onlangs met zes Oscars bekroonde ruimtethriller Gravity is niet alleen heel spannend; hij toont volgens de Nasa ook een realistisch beeld van het ISS. Maar hoe realistisch is de film werkelijk?
24 februari 2014

Desgevraagd

Desgevraagd Onderzoekers van de universiteit van Harvard lieten robots baksteen voor baksteen een bouwsel in elkaar zetten, aldus New Scientist vorige week.

  Meer