Boeken

17 maart 2017 08.54

Wetenschappelijke bloemlezing

Wetenschappelijke bloemlezing Zullen we ooit met onze dieren kunnen praten? Wat gaan de quantumcomputer en het quantuminternet voor ons betekenen? Twee vragen die Delftse wetenschappers beantwoorden in de KNAW-uitgave ‘Hoe zwaar is licht?’.
11 maart 2017 11.00

Rijk, veeleisend en dakloos

Rijk, veeleisend en dakloos Google-oprichter Larry Page krijgt regelmatig een mailtje van Elon Musk: "Ik weet niet waar ik vannacht moet slapen. Kan ik bij jou langskomen?" Een man van tien miljard dollar die aan couch surfen doet. Page vindt dat ‘wel ...

11 februari 2017 12.00

FOM is dood, leve FOM

FOM is dood, leve FOM Zeven decennia Nederlandse natuurkunde komt voorbij in een boek over onderzoeksfinancier FOM, dat tegelijk met de viering van het zeventigjarig bestaan werd opgeheven.
14 januari 2017 11.02

Mathematisch vluggertje

Mathematisch vluggertje Wie een wiskundig oog heeft, kan overal getallen en formules in zien, ook in de liefdesrelaties die mensen met elkaar aan gaan. Hannah Fry schreef er een aardig boekje over.

13 januari 2017 10.01

Boek: Maritiem pionier in een mannenwereld

Boek: Maritiem pionier in een mannenwereld In de eerste honderd jaar van de moderne maritieme technologie kreeg welgeteld één vrouw een patent toegewezen. Janet Taylor (1804-1870) heeft bijna anderhalve eeuw na haar dood eindelijk een biografie gekregen.
12 januari 2017 18.01

Lijvige monografie over Hertzberger

Lijvige monografie over Hertzberger Architect en voormalig hoogleraar Herman Hertzberger gaf met zijn gebouwen vorm aan Nederland. Van een montessorischool in Delft tot het kantoor van Centraal Beheer in Apeldoorn.

09 januari 2017 17.14

Nieuwe technologie maakt ons juist verstandiger

Nieuwe technologie maakt ons juist verstandiger Social media, apps en gadgets maken ons steeds slimmer, stelt journalist Clive Thompson. Zijn boek ‘We worden steeds slimmer’ biedt een verfrissende kijk op het gebruik van nieuwe technologie.
08 december 2016 09.54

Evolutie van ideeën

‘De evolutie van alles’ is een boek dat je wereldbeeld doet kantelen. Het gaat over evolutie in de breedste zin van het woord: moraliteit, cultuur, technologie, economie, leiderschap, geld en meer.

  Meer