Opinie

Brieven 24 februari 2017 12.30

'Cultuur kunnen we samen veranderen'

'Cultuur kunnen we samen veranderen' Hoogleraar Caspar Chorus luidde eerder deze maand de noodklok over werkdruk en burn-out aan de TU. Rector magnificus Karel Luyben reageert: "Nee zeggen mag."
Brieven 17 februari 2017 11.23

Beste Dap

Beste Dap Delta-columnist Dap Hartmann en collegevoorzitter Tim van der Hagen schrijven elkaar iedere twee weken een openhartige brief over de toekomst van de universiteit, muziek en goede boeken. Van der Hagen wil ideeën geven én horen.

Brieven 17 februari 2017 11.23

Beste Tim

Beste Tim Delta-columnist Dap Hartmann en collegevoorzitter Tim van der Hagen schrijven elkaar iedere twee weken een openhartige brief over de toekomst van de universiteit, muziek en goede boeken. Een filmpje van Van der Hagen zette Hartmann aan tot ...
Boeken 11 februari 2017 12.00

FOM is dood, leve FOM

FOM is dood, leve FOM Zeven decennia Nederlandse natuurkunde komt voorbij in een boek over onderzoeksfinancier FOM, dat tegelijk met de viering van het zeventigjarig bestaan werd opgeheven.

Columns 08 februari 2017 12.00

Column: Minder, minder, minder

Huisman Gewaagde kop en meteen door met een Louis van Gaaltje. Want zijn promovendi nou zo dom of ben ik zo slim? In de regel ben ik best van de nuance. En al te veel eigenwaan heb ik ook niet. Maar ik ben nu stomverbaasd. Het antwoord op mijn ...
Columns 08 februari 2017 11.57

Uit Delftse bronnen

Uit Delftse bronnen Omdat de TU Delft dit jaar 175 jaar bestaat, reflecteert universiteitshistoricus Abel Streefland op het verleden. Deze maand: de eerste eredoctors van de TU Delft.

Columns 07 februari 2017 09.00

Column: Advocaat van de duivel

Jong Baw Tijdens de inauguratie van Dagobert Duck op vrijdag 20 januari hing ik in de lucht ergens tussen China en Nederland. Hoewel ik zijn overwinningsspeech wel live gekeken heb, heb ik deze publieke verschijning bewust laten schieten. ...
Opinie 06 februari 2017 17.39

Hebben robots een ziel?

​​Moeten we robots dopen? Dat was de hoofdvraag tijdens een discussie dinsdag 24 januari op de zolder van De Waag. Het Nederlands Dagblad organiseerde een thema-avond waarin ze geloof en wetenschap wilden samenbrengen.

  Meer