Opinie

Boeken 20 juli 2017 10.00

Delftse student in oorlogstijd

Delftse student in oorlogstijd Zin om over de Tweede Wereldoorlog te lezen als je in je hangmat ligt deze zomer? Lees het indringende boek 'Delftse student in oorlogstijd – Ervaringen van Josué Valeton als student, tewerkgestelde en onderduiker'.
Boeken 19 juli 2017 14.38

Geschiedenis van een technische tuin

Geschiedenis van een technische tuin De Botanische Tuin van de TU Delft viert in oktober zijn honderdjarig bestaan. Journalist Trudy van der Wees beschreef de opmerkelijke historie in het boek 'Het groene laboratorium'.

Boeken 13 juli 2017 11.00

Miljardair die aan couch surfen doet

Miljardair die aan couch surfen doet Wil jij deze zomer je hersencellen bezighouden als je op het strand ligt? Lees dan eens een boek. Bijvoorbeeld deze vermakelijke biografie over Elon Musk.
Columns 12 juli 2017 11.00

Dap wil rustig werken

Hartmann "Peace and Quiet. Kent u die uitdrukking, dames en heren? Peace and Quiet. Ik moest daaraan denken toen ik vanmorgen al om half acht achter mijn bureau zat. Lekker vroeg, als alle collega's nog onder de douche staan of aan het ...

Opinie 11 juli 2017 16.00

'Time is running out for CO2 capture and storage'

'Time is running out for CO2 capture and storage' It is critical that government, industry and academia engage in national effort to successfully develop and adopt carbon capture and storage technology in the Netherlands, writes Andrea Ramirez.
Opinie 10 juli 2017 16.00

'Stop prejudice against China'

'Stop prejudice against China' The Dutch do not need to fear China or Chinese people living in Delft and in the Netherlands. Instead, just talk to each other, says Xiaoming Mark Ma, a Marine Technology student. He wants to stop prejudice.

Brieven 10 juli 2017 10.33

'Studenten, het mag wel een beetje ambitieuzer'

'Studenten, het mag wel een beetje ambitieuzer' Rob Mudde reageert op een open brief van oud-studentbestuursleden: 'Er is een groter en belangrijker thema dat we moeten oppakken: een echte studie- en studentencultuur.'
Opinie 07 juli 2017 08.51

'We hebben zorgen over gesloten cultuur in sommige verenigingen'

'We hebben zorgen over gesloten cultuur in sommige verenigingen' Het TU-bestuur moet veel meer contact leggen met studenten, schreven 63 oud-bestuurders gisteren in een open brief. Wat is het antwoord van het college van bestuur? Een open brief terug.

  Meer