Nieuws 25 augustus 2014 15.00

Bestuurders hoger onderwijs bezorgd over lager salaris

De werkgeversverenigingen van universiteiten en hogescholen zijn tegen verdere verlaging van het salaris van bestuurders en toezichthouders. Ze hebben beide een brief geschreven aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken.
Nieuws 25 augustus 2014 08.40

​Universiteiten besteden niet genoeg aandacht aan onderwijs

​Universiteiten besteden niet genoeg aandacht aan onderwijs Aan de vooravond van het nieuwe studiejaar benadrukt onderwijskeurmeester Anne Flierman opnieuw: universiteiten moeten meer aandacht besteden aan hun onderwijs.

Nieuws 25 augustus 2014 08.38

​Particuliere verhuurders verlichten kamernood studenten

Zelfs in grote studentensteden als Amsterdam en Utrecht vinden studenten sneller dan voorheen een kamer. Vooral op de particuliere woningmarkt zijn er meer kamers beschikbaar.
Nieuws 22 augustus 2014 09.50

​Vereniging Hogescholen wil niet praten over aanpassen roosters

De Vereniging Hogescholen schuift niet aan bij de onderhandelingen over de ov-studentenkaart als de inzet is dat alle studenten buiten de spits moeten reizen. Dat zei bestuurslid Ron Bormans zojuist op Radio 1.

Nieuws 22 augustus 2014 09.00

​Snel duidelijkheid voor studenten medische hulpverlening

Het ministerie van Volksgezondheid beslist na de zomer of afgestudeerden van de hbo-opleiding medische hulpverlening worden opgenomen in het BIG-register. Alleen dan mogen ze het beroep uitvoeren waarvoor ze worden opgeleid.
Nieuws 22 augustus 2014 09.00

​VSNU: 'Bezuiniging op ov-kaart wordt moeilijk'

De universiteiten willen best helpen bij een bezuiniging op de ov-studentenkaart. Maar het zal moeilijk worden, zegt voorzitter Karl Dittrich van universiteitenvereniging VSNU.

Nieuws 21 augustus 2014

'’s Morgens de hogeschool dichtgooien, dat gaan we niet doen'

De roosters aanpassen om te bezuinigen op de ov-studentenkaart, dat gaat Ron Bormans niet doen. De collegevoorzitter van de Hogeschool Rotterdam, die ook bestuurslid is van de Vereniging Hogescholen, ziet meer in een trajectkaart voor ...
Nieuws 21 augustus 2014

Haagse Hogeschool wijst zeven studenten de deur

Vanwege tentamenfraude zijn zeven studenten definitief van de Haagse Hogeschool gestuurd. De instelling heeft aangifte gedaan van tentamendiefstal.