Hogeschool NHTV start universitaire master

Voor het eerst gaat een Nederlandse hbo-instelling zelfstandig een universitaire masteropleiding aanbieden. Leisure studies verhuist van de Universiteit van Tilburg naar NHTV Breda.
Nieuws 16 april 2014

Inspectie: ook zesjesstudent moet welkom zijn

De druk op hogescholen en universiteiten neemt toe: het niveau moet omhoog, de uitval omlaag en studenten moeten sneller hun diploma halen. De onderwijsinspectie vreest dat zwakkere studenten daardoor minder welkom zijn.

Climate and smog symposium

Climate and smog symposium Shortly after the publication of the latest report from the International Panel on Climate Change, TU’s Climate Institute organises a symposium on the complex relationship between climate and air quality on Thursday April 17th.
Nieuws 16 april 2014

Hbo’ers presteren goed in universitaire master

Hbo’ers presteren goed in universitaire master Hbo’ers presteren opvallend goed in universitaire masteropleidingen, blijkt uit nieuwe cijfers. Ze doen het soms zelfs beter dan hun medestudenten.

Nieuws 16 april 2014

SURF: 'Minder betalen voor mobiel abonnement'

Studenten en medewerkers krijgen in de toekomst waarschijnlijk flinke korting op hun telefoon- en internetabonnement, verwacht ict-stichting SURF. Het abonnement wordt minstens twintig procent goedkoper.
Nieuws 16 april 2014

Duizenden studiekiezers dreigen deadline te missen

Twee weken voor de deadline van 1 mei hebben nog maar weinig studiekiezers zich ingeschreven voor een opleiding. Wie te laat komt, kan straks geweigerd worden.

Nieuws 16 april 2014

Heinekenprijzen toegekend aan vijf wetenschappers

Vijf wetenschappers, waaronder één Nederlander, krijgen dit jaar de prestigieuze Heinekenprijzen. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen op maandag 14 april bekendgemaakt.
Nieuws 15 april 2014

Delftse onderscheiding voor Lagaaister Kraaijkamp

Delftse onderscheiding voor Lagaaister Kraaijkamp Laga-roeister Mirte Kraaijkamp heeft gisteren de sportraadbeker gekregen. Die reikt de Delftse Sportraad jaarlijks uit aan de Delftse sporter of ploeg die het afgelopen jaar het beste presteerde. Kraaijkamp won in augustus goud op het WK ...