TU-spinoff in Deense praktijkproef

TU-spinoff in Deense praktijkproef Tvilight, het bedrijf van TU-alumnus Chintan Shah, neemt met zijn intelligente straatverlichting deel aan een grote vergelijkende praktijktest nabij Kopenhagen.
Nieuws 20 augustus 2014

Topkok daagt studenten uit: veertien dagen niet drinken

Veertien dagen niet drinken. Dat is de uitdaging van topkok Pierre Wind aan alle studenten. Neem alcoholvrije cocktails uit solidariteit met zeventienjarigen die nog geen biertje mogen bestellen.

Nieuws 20 augustus 2014

Bussemaker niet onder de indruk van studentenprotest 'Ik zag een paar studenten met een spandoek, meer niet'

Haar grootste overwinning heeft minister Bussemaker vlak voor de zomervakantie geboekt: de basisbeurs verdwijnt. Maar ze gaat niet achterover leunen. “Ik verveel me geen dag hier. Geen minuut.”

Mooie onderwaterbeelden bij Fiets ‘m d’r in

Mooie onderwaterbeelden bij Fiets ‘m d’r in Een raket, een ‘lijkenwagen’ of een kartonnen Sovjetflat. Alles wat maar een beetje op een omgebouwde fiets leek, deed dinsdagmiddag mee aan Te land, ter zee en in de Owee.

Creatief met kurk

Creatief met kurk Surfen op je zelfgemaakte board van kurk en triplex. Hoe cool is dat. Tijdens de zomerkampen van het Science Centre leren kinderen van Delftse IO-ers hoe ze een hybride flowboard moeten maken.
Nieuws 19 augustus 2014

Leenstelsel zorgt opnieuw voor vloedgolf eerstejaars

Jongeren verkiezen de basisbeurs boven een tussenjaar. Voor het tweede achtereenvolgende jaar krijgen hogescholen en universiteiten te maken met een enorme toestroom van eerstejaars.

Nieuws 19 augustus 2014

Jonge hoogopgeleiden iets minder vaak werkloos

De werkloosheid onder jonge hoogopgeleiden is dit voorjaar enigszins gedaald: van tien naar negen procent. Dat is nog altijd veel hoger dan voor de economische crisis.
Nieuws 19 augustus 2014

Studentengrap loopt uit de hand

Twee leden van de Wageningse studentenvereniging Ceres zijn bij roeivereniging Argo zo hard geslagen dat ze in het ziekenhuis gehecht moesten worden. De twee gewonde studenten probeerden een schilderij mee te nemen.