Nieuws 20 juli 2017 10.54

Kunststudente steelt spullen uit Auschwitz

Het Auschwitzmuseum heeft een klacht ingediend tegen een 27-jarige Israëlische studente. Voor haar afstudeerproject zou ze bij een bezoek aan het voormalige concentratiekamp spullen hebben gestolen.
Nieuws 19 juli 2017 14.53

Stageplaatsen soms onbetaalde werkplekken

Sommige stageplekken zijn eigenlijk verkapte werkplekken, die nog onbetaald zijn ook. Een doorn in het oog van de SP, die van het kabinet wilde weten hoeveel afgestudeerden tegen dit probleem aanlopen. Het ministerie doet momenteel ...

Nieuws 19 juli 2017 09.44

Elk jaar kiezen tienduizend studenten voor het buitenland

De afgelopen tien jaar gingen bijna 76 duizend studenten met hun Nederlandse studiefinanciering naar het buitenland om daar een volledige opleiding te volgen. Ze kozen voor 1.300 universiteiten en hogescholen in 86 landen.
Nieuws 18 juli 2017 15.27

​'Laat buitenlandse studiekiezers aanbetaling doen'

​'Laat buitenlandse studiekiezers aanbetaling doen' Veel buitenlandse studenten melden zich aan voor een studie, maar komen niet opdagen. Laat hen alvast wat collegegeld aanbetalen, oppert een decaan van de Universiteit van Amsterdam.

Nieuws 18 juli 2017 10.00

​Leeg nest? Neem een student in huis

​Leeg nest? Neem een student in huis Zijn de kinderen het huis uit? Verhuur hun kamer dan aan een student. Met deze oproep gaan Ierse studentenbonden de kamernood te lijf.
Nieuws 14 juli 2017 16.00

Mantelzorgende studenten voldoende ondersteund

Mantelzorgende studenten voldoende ondersteund Hogescholen en universiteiten houden genoeg rekening met mantelzorgende studenten, denkt demissionair minister Bussemaker. Wel raadt ze de onderwijsinstellingen aan alert te blijven en studenten waar nodig tegemoet te komen.

Nieuws 14 juli 2017 15.00

Universiteiten en hogescholen hardleers: nog steeds extra studiekosten

Universiteiten en hogescholen hardleers: nog steeds extra studiekosten Er zijn nog steeds universiteiten en hogescholen die ten onrechte eigen bijdragen vragen aan studenten. Voor studentenorganisatie ISO is de maat vol: "Het moet nu echt voor eens en voor altijd afgelopen zijn."
Nieuws 14 juli 2017 10.00

Formatiepartijen verdeeld over selectie aan de poort

Formatiepartijen verdeeld over selectie aan de poort Mag je studenten selecteren voordat ze aan een opleiding beginnen? Of werkt dat in het nadeel van mannen, migrantenkinderen en gehandicapten? Daarover verschillen de vier politieke partijen aan de onderhandelingstafel van mening.