Nieuws 29 mei 2017 17.28

Zeven oplossingen voor geldgebrek TU's

Het wemelt van de studenten, vooral bij technische opleidingen. Universiteiten en hogescholen moeten woekeren met hun geld. Gaat het volgende kabinet de bekostiging aanpassen?
Nieuws 29 mei 2017 14.29

Are you willing to do the dirty work?

Are you willing to do the dirty work? Aerospace students often end up working in an industry with strong ties to military weapons research and manufacturing. Are they prepared for the difficult choices they might face? Would you be?

Nieuws 29 mei 2017 11.35

Vijf frisbee tips van de experts

Vijf frisbee tips van de experts Frisbeeën op het strand of op de campus? Hartstikke leuk. Met deze tips van ultimate frisbee-spelers van de TU Delft gaat dat een stuk beter.
Nieuws 29 mei 2017 10.21

‘Studenten soms onterecht afgewezen bij selectie’

Het selecteren van studenten voor opleidingen als geneeskunde gaat verkeerd. Studenten worden soms afgewezen op één criterium en dat mag niet.

Nieuws 25 mei 2017 17.19

​Verkiezingen universiteiten niet overal een feest

Niet alle studenten lopen warm voor de universitaire medezeggenschapsverkiezingen. Bij de ene universiteit zijn er niet eens voldoende kandidaten terwijl er bij de andere wordt geklaagd over een 'verkiezingscircus'.
Nieuws 25 mei 2017 15.00

Iets meer geld naar research & development

Iets meer geld naar research & development Bedrijven hebben in 2015 een kleine acht miljard euro aan research & development (R&D) gespendeerd, maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag bekend. Er ging driehonderd miljoen euro meer uitgegeven dan in het jaar ...

Nieuws 25 mei 2017 12.35

​Rechtszaak dreigt om Engels in hoger onderwijs

​Rechtszaak dreigt om Engels in hoger onderwijs Actiegroep Beter Onderwijs Nederland dreigt met een rechtszaak tegen de verengelsing van het onderwijs aan hogescholen en universiteiten. "Alles moet maar in het Engels, tot aan de naambordjes aan toe."
Nieuws 24 mei 2017 13.58

​Groningen krijgt gedragscode ontgroeningen

​Groningen krijgt gedragscode ontgroeningen Groningse studentenverenigingen moeten jaarlijks een gedragscode ondertekenen voordat de introductieperiode voor nieuwe leden van start gaat. Dat hebben de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool bepaald.