Nieuws 25 februari 2017 13.45

Internationalisering? Meer, meer, meer!

Het hoger onderwijs moet zich niet verschansen achter de dijken. Dat vonden vijf verkiesbare politici die donderdag met elkaar debatteerden over internationalisering. Ze deelden veel standpunten, maar hadden wel verschillende visies.
Nieuws 25 februari 2017 11.15

Kamer: alleen een doctor mag doctorstitel verlenen

Binnenkort mogen ook andere wetenschappers dan hoogleraren de doctorstitel toekennen aan promovendi. Maar de Tweede Kamer stelt een voorwaarde: promotoren moeten zelf een proefschrift hebben geschreven.

Nieuws 25 februari 2017 10.00

Online Science Debate: een kieswijzer over wetenschap

De Nationale Wetenschapsagenda heeft een kieswijzer ontwikkeld met de standpunten van politieke partijen over wetenschap. Wie investeringen in onderzoek en innovatie belangrijk vindt, doet er goed aan Online Science Debate te raadplegen.
Nieuws 24 februari 2017 15.05

StukaFest Delft: nat maar gezellig

StukaFest Delft: nat maar gezellig De Delftse variant van het studentenkamerfestival StukaFest op 22 februari was een succes. Ondanks de stromende regen liepen en fietsten de bezoekers van studentenhuis naar studentenhuis.

Nieuws 24 februari 2017 13.19

Brightspace verschillend ontvangen

De eerste reacties op Brightspace zijn zowel positief als negatief. Industrieel Ontwerpen begon op 13 februari met een pilotversie van deze nieuwe leeromgeving. Een projectgroep is bezig de kinderziektes eruit te halen.
Nieuws 23 februari 2017 12.08

Bussemaker werpt geen barricade op tegen campus in Yantai

Ze kan nog altijd 'nee' zeggen tegen een Groningse campus in het Chinese Yantai, stelde minister Bussemaker van Onderwijs gisteren in de Tweede Kamer. Maar dat lijkt ze tot ergernis van de oppositie niet van plan.

Nieuws 22 februari 2017 16.05

VVD en PvdA: campus in buitenland moet kunnen

Van de regeringspartijen mogen universiteiten en hogescholen volledige opleidingen in het buitenland verzorgen. Het Groningse voornemen om een campus in China te beginnen, zetten ze even tussen haakjes.
Nieuws 22 februari 2017 13.11

'IUR-wet': Bussemaker doet water bij de wijn

De Eerste Kamer gaat akkoord met de wet waarmee minister Bussemaker de Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR) hoopt te kunnen sluiten. Maar pas na haar toezegging dat ze zo'n zware beslissing niet op eigen houtje zal nemen.