Fietsenmakers

25 april 2012

Ingenieur in het heetst van de strijd

Ingenieur in het heetst van de strijd Zo schrijf je je als nietsvermoedende vwo’er in aan de TU, en zo ontdek je een mogelijk nieuw materiaal voor bepantsering in – bijvoorbeeld - legervoertuigen.
19 april 2012

Tomaten uit eigen toren

Tomaten uit eigen toren In een wereld waarin zonne-energie goedkoop wordt opgewekt, is de grond bezaaid met kassen. Super-efficiënt - én voorlopig een utopie. Maar die leverde wel een dijk van een bachelor-eindproject op.

05 april 2012

In een spoor van goud

In een spoor van goud Het gros van de nanodraadjes op chips wordt er op goed geluk op gestreken. Zou het nou niet handig zijn als iemand ze er gewoon minutieus, draadje voor draadje en op precies de goede plek, op kon leggen? U vraagt, student Pim Bellinga ...
28 maart 2012

Bumperkleven mag

Bumperkleven mag Meer asfalt om het fileprobleem tegen te gaan? Welnee, meer auto’s! Die ook nog eens zoveel mogelijk bumperkleven. Vier 3mE-studenten onderzochten hoe je dat zo veilig en efficiënt mogelijk maakt.

22 maart 2012

Dr. Snuggles goes robot

Dr. Snuggles goes robot Onverstoord onderzoeken wetenschappers hoe je een robot zo efficiënt mogelijk kunt laten rennen. Maar de hamvraag: hoe laat je hem zo efficiënt mogelijk springen? Droomde je er vroeger zelf ook niet van? Een pogostick, waarop je je ...
14 maart 2012

Een zachte ingreep

Een zachte ingreep Testosteron in je lijf of niet; wie vindt het niet heerlijk om de auto lekker hard door de bocht te trekken? Gewicht aan het stuur en gassen. Maar de auto kan opeens slippen, en wanneer precies weet niemand. Dáár bedachten vier ...

22 februari 2012

Drijven in ondiep water

Drijven in ondiep water Een binnenvaartschipper kijkt wel uit voordat hij met zijn boot een ondiepe rivier op vaart; voor hij het weet kan hij geen kant meer op. Onzin, ontdekten vier 3mE-studenten: niets zo sterk als de kracht van de natuur.
16 februari 2012

Niet voor roze konijntjes

Niet voor roze konijntjes Je doet je bachelor-eindproject met je broer, ontdekt het ei van Columbus in de elektrische rallysport en ontvangt er nog de Best Overall Research Prijs voor ook.

  Meer