Nieuwsinterview

26 april 2017 18.00

Dixxo Herman: wachten voor een 63-jarige DJ

Dixxo Herman: wachten voor een 63-jarige DJ Hij is al bijna vijftig jaar een legende in Delft en op Koningsdag is hij altijd van de partij: Herman van der Helm van Dixxo Herman. Zijn geheim? "Wist ik dat maar, dan kon ik het je vertellen."
30 maart 2017 14.00

'Onderzoekers worstelen met open data'

'Onderzoekers worstelen met open data' Weg met de betaalmuren van uitgevers van wetenschappelijke tijdschriften. Daarvoor pleit Wilma van Wezenbeek, de directeur van de TU Library. Ze is een van de sprekers van het Open Science Seminar vrijdag bij Sport & Cultuur.

27 maart 2017 14.00

​'Straks trekken we sterke graafarmen aan'

​'Straks trekken we sterke graafarmen aan' Alles weten over de bionische mens? Hoogleraar mechatronica Just Herder schetst dinsdag 28 maart samen met andere sprekers de toekomst van protheses. "We kunnen straks dingen die we ons nu nauwelijks kunnen voorstellen."
21 maart 2017 15.06

My beautiful broken brain

My beautiful broken brain After suffering from a haemorrhagic stroke in 2011, then 34-year-old Lotje Sodderland was suddenly faced with the inability to speak, read, write or perform simple tasks. She recorded her recovery process in the 2014 award winning Netflix ...

10 maart 2017 11.00

​'Zonnepanelen vind ik niet mooi'

​'Zonnepanelen vind ik niet mooi' Op 15 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Wat stemmen TU-medewerkers en studenten? Deze week: hoofd fysieke collecties van de bibliotheek René Hagman.
03 maart 2017 10.00

'We gebruiken zo veel technieken nog níet'

'We gebruiken zo veel technieken nog níet' ​Op 15 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Wat stemmen TU-medewerkers en studenten? Deze week: Lisa Büller, praeses van studievereniging LIFE.

24 februari 2017 10.30

​'Te veel meningen in plaats van feiten'

​'Te veel meningen in plaats van feiten' Op 15 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Wat stemmen TU-medewerkers en studenten? Deze week: universitair hoofddocent en lid van De Jonge Akademie Arjan Houtepen.
17 februari 2017 12.00

'Nu nadenken over gevolgen van automatisering'

'Nu nadenken over gevolgen van automatisering' Op 15 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Wat stemmen TU-medewerkers en studenten? Deze week: Jorino van Rhijn, president van de TU Delft Debating Club.