Nieuwsinterview

12 juli 2017 13.00

​'Motocross is tegennatuurlijk'

​'Motocross is tegennatuurlijk' Met hoge snelheid stuiteren over oneffen terrein, vol kuilen en springheuvels: eerstejaars klinische technologie Stephanie Stoutjesdijk (20) doet voor de vijfde keer mee aan de Women's World Motocross Championship.
22 juni 2017 09.00

Making robot cars understand humans

Making robot cars understand humans Intelligent vehicles cruise the campus and the Delft inner city. Professor Dariu M. Gavrila (1967), who develops self-driving cars, will present his inaugural speech on Friday June 23 2017.

30 mei 2017 13.30

Nieuwe L&R-decaan wil meer samenwerken met TNO

Nieuwe L&R-decaan wil meer samenwerken met TNO Henri Werij begint per 1 juni als decaan bij Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Hij wil een faculteit die middenin de maatschappij staat en wereldwijd studenten trekt. "Met een opleiding die behalve goed ook erg leuk is."
26 april 2017 18.00

Dixxo Herman: wachten voor een 63-jarige DJ

Dixxo Herman: wachten voor een 63-jarige DJ Hij is al bijna vijftig jaar een legende in Delft en op Koningsdag is hij altijd van de partij: Herman van der Helm van Dixxo Herman. Zijn geheim? "Wist ik dat maar, dan kon ik het je vertellen."

30 maart 2017 14.00

'Onderzoekers worstelen met open data'

'Onderzoekers worstelen met open data' Weg met de betaalmuren van uitgevers van wetenschappelijke tijdschriften. Daarvoor pleit Wilma van Wezenbeek, de directeur van de TU Library. Ze is een van de sprekers van het Open Science Seminar vrijdag bij Sport & Cultuur.
27 maart 2017 14.00

​'Straks trekken we sterke graafarmen aan'

​'Straks trekken we sterke graafarmen aan' Alles weten over de bionische mens? Hoogleraar mechatronica Just Herder schetst dinsdag 28 maart samen met andere sprekers de toekomst van protheses. "We kunnen straks dingen die we ons nu nauwelijks kunnen voorstellen."

21 maart 2017 15.06

My beautiful broken brain

My beautiful broken brain After suffering from a haemorrhagic stroke in 2011, then 34-year-old Lotje Sodderland was suddenly faced with the inability to speak, read, write or perform simple tasks. She recorded her recovery process in the 2014 award winning Netflix ...
10 maart 2017 11.00

​'Zonnepanelen vind ik niet mooi'

​'Zonnepanelen vind ik niet mooi' Op 15 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Wat stemmen TU-medewerkers en studenten? Deze week: hoofd fysieke collecties van de bibliotheek René Hagman.