Zijlstra erkent foutje in langstudeerwet

Studenten die zich in september inschrijven voor een opleiding en zich dezelfde maand weer uitschrijven, verbruiken toch een ‘uitloopjaar’ dat meetelt voor de langstudeerboete. Staatssecretaris Zijlstra gaat dit rechtzetten.

Zijlstra belooft dat zulke studenten een extra uitloopjaar krijgen. Hij waarschuwt dat dit niet geldt voor wie al langstudeerder is. Ook als studenten zich in hetzelfde jaar voor een andere opleiding inschrijven, gaat de vlieger niet op, zij volgen immers gewoon onderwijs dat jaar.

De regeling gaat met terugwerkende kracht gelden, maar studenten zullen aankomend collegejaar zelf een verzoek moeten indienen. Het is namelijk nog niet mogelijk om hen automatisch uit de digitale bestanden van DUO te filteren. Zijlstra gaat met hogescholen en universiteiten overleggen hoe studenten hierover kunnen worden voorgelicht.

23 april 2014

Bovenbouw vwo: vier van de vijf leraren universitair opgeleid

In 2020 moet minstens tachtig procent van de bovenbouwdocenten in het vwo een universitair masterdiploma hebben. Schoolbesturen zullen tijdens sollicitaties inzetten op academici, hebben de minister en het voortgezet onderwijs afgesproken.
23 april 2014

TU krijgt Sports Engineering Institute

De TU opent in september een Sports Engineering Institute. Met deze bundeling van onderwijs en onderzoek op het gebied van sport wil de TU zich profileren als sportuniversiteit.

Eerste ‘Toffe peer’ naar Tilburgs universiteitsbestuur

Tilburgse universiteitsbestuurders nemen de medezeggenschap serieus en ontvangen daarom de ‘Toffe peer award’. De Hogeschool Leiden wordt op de vingers getikt en krijgt de ‘Rotte appel award’.
22 april 2014

Evenement tegen vooroordelen over managers

Veel Delftse studenten onderschatten het belang van management in de techniek, stelt TBM-studievereniging Curius. Vandaar dat Curius op 8 mei een workshopdag organiseert voor alle TU-studenten. “Een manager is niet iemand in een strak ...

22 april 2014

Vijf manieren om Delta online te lezen

Vijf manieren om Delta online te lezen Hongerig naar nieuws over de TU Delft, maar geen Delta magazine binnen handbereik? Ook online kun je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van de universiteit en van algemeen onderwijs- en wetenschapsnieuws.
21 april 2014

Kamer blijft kritisch over afpakken studiepunten

Mogen onderwijsinstellingen studiepunten laten vervallen, enkel en alleen omdat studenten te traag studeren? Regeringspartij VVD vindt van wel, maar andere partijen hebben hun twijfels of spreken zelfs van misbruik.