TU-studente maakt beste Hema-ontwerp

TU Delft-studente Tessa Souhoka maakte met het inklapbare mandje en taartplateau 'Smul' het beste ontwerp van de Hema-ontwerpwedstrijd 2012 voor studenten.

(Foto: Hema)

De vijfdejaars studente industrieel ontwerpen kreeg niet de eerste maar de tweede prijs, omdat de jury het ontwerp ‘door zijn retro-uitstraling niet tijdloos genoeg’ vond. De jury reikte geen eerste prijs uit. Desalniettemin is Souhoka (23) 'superblij'.

Op een gedeelde derde plaats belandden twee andere TU Delft studenten: Joseph Serrarens ontwierp een papieren 'Boterhammatje' om boterhammen in te doen, en Niké Jenny Bruinsma maakte de 'Oorwurm', een apparaatje om het snoer en de oordopjes van een oortelefoontje in op te bergen.

Van de 270 aanmeldingen voor de studentenwedstrijd kwamen honderdtwintig ontwerpen van studenten van de TU Delft. Vier van hen kregen een eervolle vermelding. Vijf ontwerpen zijn genomineerd voor de publieksprijs, waaronder die van Souhoka.

Lees donderdag in Delta een interview met Tessa Souhoka.

17 april 2014

Tentamentijd dwong betere wifi in UB af

De TU Delft Library is vorige week versneld aangesloten op nieuw back end voor het draadloze internet. Het systeem, dat zich in het datacentrum van de TU bevindt, heeft veel meer capaciteit. Die was met het oog op de huidige ...
17 april 2014

Hogescholen willen studenten strenger selecteren

Hogescholen moeten meer mogelijkheden krijgen om instroomeisen te stellen aan studenten. Die oproep deed Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen, zojuist aan minister Bussemaker.

17 april 2014

Lat omhoog, uitval omlaag: 'Lastig om balans te vinden'

Studentenorganisaties maken zich zorgen over de toegankelijkheid van het hoger onderwijs, instellingen worstelen met tegenstrijdige eisen. “Hoe verbeter je het rendement en blijf je toch voor iedereen toegankelijk?”
17 april 2014

Keuzegids Deeltijd gooit handdoek in de ring

De keuze voor een deeltijdopleiding wordt steeds eenvoudiger nu hun aantal in veel vakgebieden tot nul nadert. De Keuzegids Deeltijd & Duaal verschijnt vandaag waarschijnlijk voor het laatst.

President Bolivia bezoekt TU

President Bolivia bezoekt TU De president van Bolivia, Evo Morales, bracht afgelopen dinsdagochtend een bliksembezoek aan de TU om de samenwerking tussen zijn land en de TU Delft te bespreken.
17 april 2014

‘De macht is aan de toezichthouder’

‘De macht is aan de toezichthouder’ Sprekers uit Finland, Denemarken en Frankrijk zijn de trekkers op het afscheidssymposium van John Groenewegen, hoogleraar economie van infrastructuren bij TBM, op vrijdag 23 mei in de aula.