TU-studente maakt beste Hema-ontwerp

TU Delft-studente Tessa Souhoka maakte met het inklapbare mandje en taartplateau 'Smul' het beste ontwerp van de Hema-ontwerpwedstrijd 2012 voor studenten.

(Foto: Hema)

De vijfdejaars studente industrieel ontwerpen kreeg niet de eerste maar de tweede prijs, omdat de jury het ontwerp ‘door zijn retro-uitstraling niet tijdloos genoeg’ vond. De jury reikte geen eerste prijs uit. Desalniettemin is Souhoka (23) 'superblij'.

Op een gedeelde derde plaats belandden twee andere TU Delft studenten: Joseph Serrarens ontwierp een papieren 'Boterhammatje' om boterhammen in te doen, en Niké Jenny Bruinsma maakte de 'Oorwurm', een apparaatje om het snoer en de oordopjes van een oortelefoontje in op te bergen.

Van de 270 aanmeldingen voor de studentenwedstrijd kwamen honderdtwintig ontwerpen van studenten van de TU Delft. Vier van hen kregen een eervolle vermelding. Vijf ontwerpen zijn genomineerd voor de publieksprijs, waaronder die van Souhoka.

Lees donderdag in Delta een interview met Tessa Souhoka.

01 september 2014 16.22

Geen Ninja Turtles, wel TU-colleges

Geen Ninja Turtles, wel TU-colleges Masterstudenten van de TU Delft vonden het nogal ‘speciaal’ om vandaag colleges te krijgen in de bioscoop en het Legermuseum. De bioscoopfauteuils zorgden voor een ‘zachtaardig begin’.
01 september 2014 09.34

'Gebrek aan urgentie bij universiteiten'

Nederlandse universiteiten hebben last van 'een merkwaardig gebrek aan urgentie', concluderen de wetenschappers van Science in transition aan de vooravond van het nieuwe collegejaar.

01 september 2014 08.00

Plastic beker taboe

‘Wij drinken melk uit een beker. En jij?’ Dat meldden borden in de kantine van Industrieel Ontwerpen afgelopen weken, waarna bezoekers alleen plastic bekers naast de melktap vonden.Foutje van Sodexo.
29 augustus 2014 12.35

Wouter Bos: 'Kom te laat en je valt op'

Kom bij vergaderingen te laat binnen en ga te vroeg weg. Dan val je op, vertelde Wouter Bos aan honderden nieuwe eerstejaars studenten van de Vrije Universiteit in een grappige toespraak over netwerken.

29 augustus 2014 12.34

Bussemaker ligt niet wakker van oud-studenten die niet aflossen

Onderwijsminister Bussemaker maakt zich geen zorgen over oud-studenten die hun studieschuld tijdelijk niet aflossen. “De genoemde cijfers zijn voor mij geen verrassing, noch een bron van ongerustheid.”
28 augustus 2014 21.51

Thom de Graaf: scheiding hbo en wo niet meer van deze tijd

De strikte scheiding tussen mbo, hbo en wo is niet meer van deze tijd en op den duur ook niet meer houdbaar, zei de voorzitter van de Vereniging Hogescholen zojuist.