Sport

Met een 8-1 zege op Zvv Groenoord bewees de in het geel gestoken zaalvoetbalploeg van FC Tutor de tijdelijke vormdip te boven te zijn. (Foto: Sam Rentmeester/FMAX)
Met een 8-1 zege op Zvv Groenoord bewees de in het geel gestoken zaalvoetbalploeg van FC Tutor de tijdelijke vormdip te boven te zijn. (Foto: Sam Rentmeester/FMAX)

Het vlaggenschip van FC Tutor had vrijdagavond in eigen huis weinig moeite met het laag geplaatste Zvv Groenoord. De studenten-zaalvoetballers voerden na een bescheiden 2-0 voorsprong halverwege het verschil in eigen voordeel na de pauze op tot zeven doelpunten: 8-1. “De tegenstander stortte een beetje in aan het eind”, verklaarde speler Wim Kanning de nogal hoog opgelopen score. “In de eerste helft hadden we het al kunnen afmaken, maar misten we nogal wat kansen.” Na een vliegende competitiestart (zes overwinningen) raakte FC Tutor in een ‘vormdip’, zoals Kanning dat zelf omschrijft. “We verloren drie keer achter elkaar, ook van niet al te sterke tegenstanders. Nu hebben we weer twee keer gewonnen. Ons doel is nog steeds een plek bij de play-offs, om kans te maken op promotie.”

De zaalkorfballers van Paal Centraal azen eveneens op promotie, maar hebben daarbij niets minder dan het kampioenschap van poule 4K op het oog. Zaterdag begon het Delftse studentenachttal voortvarend in het thuisduel met het Vlaardingse Spirit. Dat wil zeggen: aanvallend liep het gesmeerd, verdedigend liet men echter steken vallen. Gelukkig kon coach Arie van der Harst in de rust ‘de boel op scherp zetten’, zodat zijn ploeg na de pauze voldoende afstand kon nemen: 11-7. Omdat de competitie enkele weken stilligt, kon Paal Centraal zich met vijf zeges in evenzoveel wedstrijden het winterkampioenschap toeëigenen. “Je koopt er niks voor”, vindt AZ-coach Gert-Jan Verbeek over diezelfde door de media bedachte officieuze wintertitel van zijn eigen voetbalclub, maar bij Paal Centraal zijn ze er trots op. Evenals op het feit dat zaterdag alle drie de PC-teams hun thuiswedstrijd wonnen: “Dat is al voor de derde keer dit zaalseizoen”, aldus woordvoerder Bert Leeuwis.

Het zaterdag gehouden NK indoorroeien is een heel wat serieuzer te nemen winterkampioenschap. In de categorie senioren B (de hoogste klasse voor roeiers onder 23 jaar) ging de nationale titel machineroeien naar Bart Lukkes van Proteus-Eretes. Zijn eindtijd over de virtuele twee kilometer bedroeg 6:24.4. Een tijd die overigens ook goed was geweest voor zilver in het lichte senioren A-veld, de categorie zonder leeftijdsbeperking. De tweedejaars IO-student is tevens regerend kampioen in het lichte skiffveld (de categorie eenmansboten) onder 23. In 2010 nam hij deel aan het WK junioren.

Tastbaar zilver was er op het NK indoorroeien voor Lagaaier Marien Ruppert, die in de senioren A-klasse met 5:56.4 de op een na snelste tijd liet noteren. 


16 december 2013

Ongelukkige start op de Universiade

Bauke Wiersma begon zaterdag het schaatstoernooi van de Universiade in het Italiaanse Trentino met een val. Zowel op de 500 als de 1.500 meter eindigde de sprinter in de onderste regionen.
09 december 2013

Nationale meisjestitel voor fysiek supertalent

Nationale meisjestitel voor fysiek supertalent De 17-jarige Lagaaister Laila Youssifou werd zaterdag Nederlands kampioen indoorroeien in de categorie meisjes tot en met 18 jaar. De titel ging gepaard met een nieuw Nederlands meisjesrecord van 6:55,1, bijna twee seconden onder het oude ...

30 augustus 2013

Wereldgoud voor Lagaaister Mirte Kraaijkamp

Wereldgoud voor Lagaaister Mirte Kraaijkamp Op het WK roeien in Zuid-Korea schreef Mirte Kraaijkamp vanochtend geschiedenis. Met de lichte vrouwen dubbelvier ging zij als eerste door de finish in de A-finale. Zij is de eerste dame van Laga die ooit een gouden WK-medaille won.
19 augustus 2013

Wielerspektakel op de Oude Delft

Wielerspektakel op de Oude Delft De Ronde van Delft wordt komende zondag midden in het centrum verreden. De organisatie hoopt de meerwaarde van het evenement voor de stad en haar bewoners te bewijzen.

09 juli 2013

Roeiers winnen prestigieuze regatta

Roeiers winnen prestigieuze regatta De heren acht van DSRV Laga zorgde zondag voor een grote verrassing met het winnen van de Temple Challenge Cup tijdens de Henley Royal Regatta. Maar eigenlijk was het uitschakelen van favoriet Oxford Brookes, twee dagen eerder, nog veel ...
03 juni 2013

Booming boulderen: sociaal, explosief en laagdrempelig

Booming boulderen: sociaal, explosief en laagdrempelig Boulderen is een snel populair geworden klimvariant. Een boulder is een korte klimroute op een relatief kleine rots, steen of kunstmatig gebouwde muur. Zaterdag vond het Nederlands studentenkampioenschap plaats in Delft.

  Meer