Politie zoekt daders aanval op student

Een 19-jarige Delftse student is zondagochtend 1 april rond half zes ‘s morgens slachtoffer geworden van zware mishandeling. Zijn jukbeen en oogkas zijn gebroken. De politie neemt de zaak hoog op.

De student liep, gekleed in rokkostuum, na een feest vanaf het station naar huis. Op de hoek van de Spoorsingel met de Buitenwatersloot werd hij ineens tegen zijn rug geduwd en aangesproken. Hij draaide zich om en zag vier mannen staan. Meteen daarop kreeg de student een vuistslag in zijn gezicht. Daarna volgde een vuistslag op zijn oog.

Om zich te verdedigen sloeg de student deze man op zijn mond. Daarna kreeg hij weer een vuistslag. “Hij heeft genoeg gehad, laten we wegwezen”, zei toen één van de daders. Daarop vluchtten de vier mannen de Coendersstraat in, mogelijk richting het station.

De student is daarna naar de ziekenhuis gegaan. Daar werden foto’s gemaakt en bleek dat zijn jukbeen en oogkas waren gebroken. Vrijdag moet hij worden geopereerd. In de tussentijd mocht hij naar huis.

De politie is naarstig op zoek naar de vier daders, onder meer via een opsporingsbericht met de signalementen. Heel duidelijk zijn die niet. “Het was donker en het gebeurde allemaal heel snel”, aldus een politiewoordvoerder. “De student werd ogenschijnlijk vanuit het niets aangevallen, zo hard dat hij die breuken opliep. Vandaar dat we heel dringend op zoek zijn naar getuigen.”

• De eerste dader is een getinte man, mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij is 1.80 meter lang en is tussen de 18 en 22 jaar oud. Hij heeft kort zwart opgeschoren haar en droeg ‘enigszins hoog op zijn hoofd’ een zwart met groene pet.

• De tweede dader is ongeveer even lang en even oud. Hij is blank, heeft kort blond haar en een oorbel in zijn linkeroor. Hij droeg een glanzende winterjas.

• Van de derde dader wist het slachtoffer nog dat hij ook tussen de 18 en 22 jaar moet zijn, blank is en een rode jas aan had. Van dader vier kan de student zich niet meer herinneren hoe hij eruit zag.

Voorlopig laat de politie geen tekeningen opstellen van de daders. Wel wordt onderzocht of er in de buurt camera’s hangen, die de aanval hebben vastgelegd.

01 september 2014 16.22

Geen Ninja Turtles, wel TU-colleges

Geen Ninja Turtles, wel TU-colleges Masterstudenten van de TU Delft vonden het nogal ‘speciaal’ om vandaag colleges te krijgen in de bioscoop en het Legermuseum. De bioscoopfauteuils zorgden voor een ‘zachtaardig begin’.
01 september 2014 09.34

'Gebrek aan urgentie bij universiteiten'

Nederlandse universiteiten hebben last van 'een merkwaardig gebrek aan urgentie', concluderen de wetenschappers van Science in transition aan de vooravond van het nieuwe collegejaar.

01 september 2014 08.00

Plastic beker taboe

‘Wij drinken melk uit een beker. En jij?’ Dat meldden borden in de kantine van Industrieel Ontwerpen afgelopen weken, waarna bezoekers alleen plastic bekers naast de melktap vonden.Foutje van Sodexo.
29 augustus 2014 12.35

Wouter Bos: 'Kom te laat en je valt op'

Kom bij vergaderingen te laat binnen en ga te vroeg weg. Dan val je op, vertelde Wouter Bos aan honderden nieuwe eerstejaars studenten van de Vrije Universiteit in een grappige toespraak over netwerken.

29 augustus 2014 12.34

Bussemaker ligt niet wakker van oud-studenten die niet aflossen

Onderwijsminister Bussemaker maakt zich geen zorgen over oud-studenten die hun studieschuld tijdelijk niet aflossen. “De genoemde cijfers zijn voor mij geen verrassing, noch een bron van ongerustheid.”
28 augustus 2014 21.51

Thom de Graaf: scheiding hbo en wo niet meer van deze tijd

De strikte scheiding tussen mbo, hbo en wo is niet meer van deze tijd en op den duur ook niet meer houdbaar, zei de voorzitter van de Vereniging Hogescholen zojuist.