Ook LSVb heeft nieuw bestuur

De Landelijke Studenten Vakbond krijgt een nieuwe voorzitter: Kai Heijneman, voormalig student journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Dit weekend is het nieuwe bestuur verkozen.

Heijneman studeerde ook aan een Deense journalistiekopleiding. Ervaring in de medezeggenschap heeft hij al: hij was coördinator voor het Studenten Overleg Medezeggenschap, dat de studenteninspraak in het hbo wil verbeteren.

Per 1 juli gaan de nieuwe bestuursleden officieel van start. In de maanden mei en juni worden ze ingewerkt. “Er waren genoeg sollicitaties”, zegt de huidige voorzitter Pascal ten Have. “Het hoger onderwijs was veel in het nieuws en dat heeft zeker meegeholpen.”

Volgens hem biedt de val van het kabinet veel kansen voor de nieuwe bestuursleden. “De plannen die er nu lagen, waren natuurlijk niet de beste om de kenniseconomie op schema te krijgen. Nu komen er verkiezingen, en daarna moeten nieuwe kamerleden zich hun portefeuille eigen maken. We zien genoeg mogelijkheden.”

Vicevoorzitter is Karlijn Ligtenberg (algemene cultuurwetenschappen, Radboud Universiteit). Anne-Mien Regelink wordt secretaris; zij studeert hbo-verpleegkunde aan de hogeschool Windesheim. Penningmeester Simone de Bruijn behaalde haar bachelor sociale geografie aan de Universiteit Utrecht en volgde haar masteropleiding aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Youssef Oualhadj wordt algemeen bestuurslid en studeerde bestuurskunde en overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool. Nu is hij student Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit Leiden.

De LSVb is één van de twee landelijke studentenorganisaties. De andere is het Interstedelijk Studenten Overleg. De LSVb bevindt zich meer aan de linkerkant van het politieke spectrum en het ISO meer aan de rechterkant, maar op veel punten vinden ze elkaar. Het ISO koos vorige week een nieuw bestuur.

TU-spinoff in Deense praktijkproef

TU-spinoff in Deense praktijkproef Tvilight, het bedrijf van TU-alumnus Chintan Shah, neemt met zijn intelligente straatverlichting deel aan een grote vergelijkende praktijktest nabij Kopenhagen.

Luyben in de luchter

Luyben in de luchter De rand beetpakken en hup… je voeten er in slingeren. Zo klauter je in de kroonluchter bij de Delftsche Studenten Bond. Rector Karel Luyben lukte het dinsdagnacht na een keer of vijf.

20 augustus 2014

Topkok daagt studenten uit: veertien dagen niet drinken

Veertien dagen niet drinken. Dat is de uitdaging van topkok Pierre Wind aan alle studenten. Neem alcoholvrije cocktails uit solidariteit met zeventienjarigen die nog geen biertje mogen bestellen.
20 augustus 2014

Bussemaker niet onder de indruk van studentenprotest 'Ik zag een paar studenten met een spandoek, meer niet'

Haar grootste overwinning heeft minister Bussemaker vlak voor de zomervakantie geboekt: de basisbeurs verdwijnt. Maar ze gaat niet achterover leunen. “Ik verveel me geen dag hier. Geen minuut.”

19 augustus 2014

Mooie onderwaterbeelden bij Fiets ‘m d’r in

Mooie onderwaterbeelden bij Fiets ‘m d’r in Een raket, een ‘lijkenwagen’ of een kartonnen Sovjetflat. Alles wat maar een beetje op een omgebouwde fiets leek, deed dinsdagmiddag mee aan Te land, ter zee en in de Owee.
19 augustus 2014

Creatief met kurk

Creatief met kurk Surfen op je zelfgemaakte board van kurk en triplex. Hoe cool is dat. Tijdens de zomerkampen van het Science Centre leren kinderen van Delftse IO-ers hoe ze een hybride flowboard moeten maken.