Logeren in het theater

Verwacht het onverwachte. Een beetje feestganger is inmiddels wel bekend met het motto van kunstenfestival Motel Mozaïque, op 7 en 8 april in Rotterdam.

Wat: Motel Mozaïque
Waar: Binnenstad Rotterdam
Wanneer: Vrijdag 7 en zaterdag 8 april
Prijs: Passe-partout €60
Partyprognose: 8

Eigenlijk begint de zeventiende editie van het festival al op donderdag 6 april, met een zogenaamd cine-concert van de band Tindersticks. Buitenkansje, want met een kaart voor het festival pak je het voor een paar euro mee. Meer goed nieuws: dacht je met optredens van artiesten als Thundercat, The Slow Show, Lisa Hannigan, Weyes Blood, Grandaddy, Anna Meredith, The Lemon Twigs en Ryley Walker gebeiteld te zitten, in het RO Theater kun je vanaf 1.00 uur (voor €35, wel reserveren!) beide nachten met zestig bezoekers slapen, en deelnemen aan een ritueel van kunstenaarsinitiatief Eddie the Eagle Museum. Je weet wel, van sociëteit Sexyland en de bizarre Llowlympics tijdens Lowlands. In hun tijdelijke Church of Eaglism bevind je je 'in een omgeving waar "angst niet telt en je identiteit geen rol speelt". Het idee controle te hebben over je leven, en grip te moeten hebben op jezelf en de mensen om je heen wordt losgelaten. Je bent meer en minder dan je ooit was.' Als je durft, dan. Je kunt er de volgende ochtend gelukkig gewoon douchen en ontbijten.

Het concept van het festival blijft namelijk jaar na jaar hetzelfde: vermaak je gasten zoals je je vrienden zou vermaken. Dat je daarnaast nieuwe artiesten en samenwerkingen ontdekt in de popmuziek, dans, beeldende kunst en het theater, is alleen maar meegenomen.

Leuk: Rewriters, een online hiphopplatform, presenteert de eerste Rotterdamse Street Art Route, met meer dan 25 muurschilderingen, én een bijbehorende app. Heb je niks met straatkunst? Dertig gidsen nemen je mee op tochten door de stad, onder het thema 'Alternative Facts'. In een matrozentour op Katendrecht, bijvoorbeeld. Of op een scootmobiel door de binnenstad. Nogmaals: voor wie durft. Maar als je eerder bent geweest, durf je waarschijnlijk alles.

motelmozaique.nl