Karl Dittrich naar VSNU

Karl Dittrich vertrekt bij kwaliteitsbewaker NVAO en wordt voorzitter van de vereniging van Nederlandse universiteiten VSNU. Hij volgt Sijbolt Noorda op, die zes jaar lang aan het roer stond.

Karl Dittrich (59) neemt op 1 december de voorzittershamer van Noorda over. Hij werkte tot halverwege de jaren tachtig als wetenschapper aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Maastricht. In 1986 werd hij lid van het Maastrichtse college van bestuur, waarvan hij in 1994 voorzitter werd. Sinds 2005 staat hij aan het hoofd van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Daarnaast was hij sinds juni 2008 vicevoorzitter van het Europees Consortium van Accreditatieorganisaties (ECA).

Het was al bekend dat Noorda zou vertrekken, want zijn termijn loopt af en zijn eerste termijn was al verlengd. Noorda heeft bovendien de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Het is nog niet bekend wat hij hierna gaat doen.

Ook is er nog geen opvolger voor Dittrich gevonden. De voorzitter van de NVAO wordt benoemd door de twee ministers van hoger onderwijs van Nederland en Vlaanderen. Dittrich zou ook een Vlaamse opvolger kunnen krijgen.

17 april 2014

Tentamentijd dwong betere wifi in UB af

De TU Delft Library is vorige week versneld aangesloten op nieuw back end voor het draadloze internet. Het systeem, dat zich in het datacentrum van de TU bevindt, heeft veel meer capaciteit. Die was met het oog op de huidige ...
17 april 2014

Hogescholen willen studenten strenger selecteren

Hogescholen moeten meer mogelijkheden krijgen om instroomeisen te stellen aan studenten. Die oproep deed Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen, zojuist aan minister Bussemaker.

17 april 2014

Lat omhoog, uitval omlaag: 'Lastig om balans te vinden'

Studentenorganisaties maken zich zorgen over de toegankelijkheid van het hoger onderwijs, instellingen worstelen met tegenstrijdige eisen. “Hoe verbeter je het rendement en blijf je toch voor iedereen toegankelijk?”
17 april 2014

Keuzegids Deeltijd gooit handdoek in de ring

De keuze voor een deeltijdopleiding wordt steeds eenvoudiger nu hun aantal in veel vakgebieden tot nul nadert. De Keuzegids Deeltijd & Duaal verschijnt vandaag waarschijnlijk voor het laatst.

President Bolivia bezoekt TU

President Bolivia bezoekt TU De president van Bolivia, Evo Morales, bracht afgelopen dinsdagochtend een bliksembezoek aan de TU om de samenwerking tussen zijn land en de TU Delft te bespreken.
17 april 2014

‘De macht is aan de toezichthouder’

‘De macht is aan de toezichthouder’ Sprekers uit Finland, Denemarken en Frankrijk zijn de trekkers op het afscheidssymposium van John Groenewegen, hoogleraar economie van infrastructuren bij TBM, op vrijdag 23 mei in de aula.