‘250 fte verdwijnt’

Met de besparingen die de TU de komende jaren wil doorvoeren verdwijnt 250 fte. Dat zei collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg dinsdag 25 mei tijdens de tweede voorlichtingsbijeenkomst voor medewerkers.

Niet eerder noemde het college van bestuur harde aantallen fte’s. De pijn wordt verdeeld over wetenschappelijk en ondersteunend personeel. Begin april hield Van den Berg het nog op ‘meer dan honderd arbeidsplaatsen’. ‘Dikke tientallen’ daarvan zouden gedwongen ontslagen betreffen. Eind 2009 had de TU als geheel 4691 fte, blijkt uit het Jaarverslag 2009.

20 augustus 2014

Topkok daagt studenten uit: veertien dagen niet drinken

Veertien dagen niet drinken. Dat is de uitdaging van topkok Pierre Wind aan alle studenten. Neem alcoholvrije cocktails uit solidariteit met zeventienjarigen die nog geen biertje mogen bestellen.
20 augustus 2014

Bussemaker niet onder de indruk van studentenprotest 'Ik zag een paar studenten met een spandoek, meer niet'

Haar grootste overwinning heeft minister Bussemaker vlak voor de zomervakantie geboekt: de basisbeurs verdwijnt. Maar ze gaat niet achterover leunen. “Ik verveel me geen dag hier. Geen minuut.”

Mooie onderwaterbeelden bij Fiets ‘m d’r in

Mooie onderwaterbeelden bij Fiets ‘m d’r in Een raket, een ‘lijkenwagen’ of een kartonnen Sovjetflat. Alles wat maar een beetje op een omgebouwde fiets leek, deed vanmiddag mee aan Te land, ter zee en in de Owee.

Creatief met kurk

Creatief met kurk Surfen op je zelfgemaakte board van kurk en triplex. Hoe cool is dat. Tijdens de zomerkampen van het Science Centre leren kinderen van Delftse IO-ers hoe ze een hybride flowboard moeten maken.

19 augustus 2014

Leenstelsel zorgt opnieuw voor vloedgolf eerstejaars

Jongeren verkiezen de basisbeurs boven een tussenjaar. Voor het tweede achtereenvolgende jaar krijgen hogescholen en universiteiten te maken met een enorme toestroom van eerstejaars.
19 augustus 2014

Jonge hoogopgeleiden iets minder vaak werkloos

De werkloosheid onder jonge hoogopgeleiden is dit voorjaar enigszins gedaald: van tien naar negen procent. Dat is nog altijd veel hoger dan voor de economische crisis.