Ga direct naar: Hoofdnavigatie | Inhoud | Zoeken | Servicemenu

Srividhya Srinivasan, from India, is an MSc student at the faculty of Architecture. (Photo: webcam)

“It makes me realize how old I am when I have to talk about the effect of computers and internet on my life. My initial experience with the computer was at my mother’s office: I’d wait for the lucky Saturday when I get the big air-conditioned computer room all to myself. Half a day of pacman and nibbles projected on the wall was worth the trouble of finishing all my homework by Friday evening. And look where we are now,” Srividhya reminisces. “I was one of the first in my school to have a home computer. It finally paid to have an older sister in the house, as she did the hard work of convincing my parents. It came equipped with an 8 GB Hard drive. Today my USB stick is 16 GB,” she says, smiling. “After the first few weeks of yahoo and ICQ chats, you finally started to explore the real internet world. It helped me in always being one-up on my assignments during school days.

Today I cannot imagine an hour without the internet. It’s almost like I have a parallel e-existence. I’ve grown to use the internet more for the ‘information exchange’ that it facilitates. I started blogging many years back. I like sites like poem-hunter and similar blogs which encourage everyone to share their thoughts.
Being a designer, I’m in search of inspiration all the time. Sites like archdaily and dezeen keep me updated with recent designs and technological developments in the architecture and design field. I also love politics and current affairs. More than just reading the news from the different websites, I’m interested more in the analysis/critique you can find on the internet. With the elections in the United States, what better than Jon Stewart to end the day with. Internet makes the world so much more accessible. Google reader is a Godsend, helping you to be regularly updated on the feeds from so many interesting blogs, articles and analysis on all ranges of topics without having to spend much time on browsing.
And of course the many file share websites that gives me access to millions of books, TV series and movies. I hope the anti-piracy laws are sensible, because otherwise the internet would be nothing. Finally, it would be unfair to finish without thanking the many chefs and other enthusiastic cooks who share their recipes online. I cannot count the many emergency situations they’ve helped avoid.”

My favorites:

17 april 2014

Tentamentijd dwong betere wifi in UB af

De TU Delft Library is vorige week versneld aangesloten op nieuw back end voor het draadloze internet. Het systeem, dat zich in het datacentrum van de TU bevindt, heeft veel meer capaciteit. Die was met het oog op de huidige ...
17 april 2014

Hogescholen willen studenten strenger selecteren

Hogescholen moeten meer mogelijkheden krijgen om instroomeisen te stellen aan studenten. Die oproep deed Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen, zojuist aan minister Bussemaker.

17 april 2014

Lat omhoog, uitval omlaag: 'Lastig om balans te vinden'

Studentenorganisaties maken zich zorgen over de toegankelijkheid van het hoger onderwijs, instellingen worstelen met tegenstrijdige eisen. “Hoe verbeter je het rendement en blijf je toch voor iedereen toegankelijk?”
17 april 2014

Keuzegids Deeltijd gooit handdoek in de ring

De keuze voor een deeltijdopleiding wordt steeds eenvoudiger nu hun aantal in veel vakgebieden tot nul nadert. De Keuzegids Deeltijd & Duaal verschijnt vandaag waarschijnlijk voor het laatst.

President Bolivia bezoekt TU

President Bolivia bezoekt TU De president van Bolivia, Evo Morales, bracht afgelopen dinsdagochtend een bliksembezoek aan de TU om de samenwerking tussen zijn land en de TU Delft te bespreken.
17 april 2014

‘De macht is aan de toezichthouder’

‘De macht is aan de toezichthouder’ Sprekers uit Finland, Denemarken en Frankrijk zijn de trekkers op het afscheidssymposium van John Groenewegen, hoogleraar economie van infrastructuren bij TBM, op vrijdag 23 mei in de aula.