Ga direct naar: Hoofdnavigatie | Inhoud | Zoeken | Servicemenu

Foreign eye

(Photo: Olga Motysk)

‘Don’t Feed the Birds’. These kind of signs sprung up recently in my neighborhood, an area predominantly occupied by immigrants and foreign students. Feeding the birds has become a bit of a political issue lately, with the right-wing PVV party leader Geert Wilders stirring up a controversy saying foreigners cause problems by feeding pigeons in the street. I must admit, when I first came to the Netherlands, I fed pigeons freely in parks and other public places, not understanding the dirty looks from passers-by. While in Ukraine (as in many other countries), pigeons are treated as fluffy cute birds, here they’re considered dirty, disease-spreading vermin. And these kind of labels tend to be self-fulfilling: the Dutch city pigeons are much less plump and shiny than their well-loved Ukrainian cousins. Cut off from loving and plentiful human-provided food supplies, the Dutch birds must scavenge dumpsters and sidewalks for rotting leftovers, making them more likely to spread disease or become ill. So next time you’re in a park and craving some non-human company, don’t feed the birds. Instead, cuddle some kittens; everybody likes kittens.

Avans-studenten bouwen website voor Time Magazine

Studenten van de opleiding communicatie en multimedia design van Avans Hogeschool hebben een nieuwe website ontwikkeld voor Time100, de lijst van de meest invloedrijke mensen ter wereld.

Prestigieuze prijs voor hoogleraren VU en TU/e

De prestigieuze Prijs Akademiehoogleraren is dit jaar toegekend aan psychologe Dorret Boomsma van de Vrije Universiteit en aan Bert Meijer van de TU Eindhoven. Ze ontvangen beiden een miljoen euro voor wetenschappelijk onderzoek.

Studentenkamers iets duurder

Studentenkamers zijn iets duurder geworden. Bewoners betalen 421 euro per maand, inclusief gas, water en licht. Amsterdam is nog altijd de duurste stad: daar is de huur gemiddeld 539 euro.
24 april 2014

Medezeggenschap moet vaker met de hand op tafel slaan

In het onderwijs ging de afgelopen jaren nogal wat mis. Inholland-bestuurders maakten er een zootje van, maar ook elders gingen bestuurders hun boekje te buiten. Schort er iets aan de regels of moet de medezeggenschap gewoon beter ...

23 april 2014

Bovenbouw vwo: vier van de vijf leraren universitair opgeleid

In 2020 moet minstens tachtig procent van de bovenbouwdocenten in het vwo een universitair masterdiploma hebben. Schoolbesturen zullen tijdens sollicitaties inzetten op academici, hebben de minister en het voortgezet onderwijs afgesproken.
23 april 2014

TU krijgt Sports Engineering Institute

De TU opent in september een Sports Engineering Institute. Met deze bundeling van onderwijs en onderzoek op het gebied van sport wil de TU zich profileren als sportuniversiteit.